Condensatieketel kopen

Wil je snel een condensatieketel kopen? Dan moet je weten dat het kiezen van een nieuwe verwarmingsketel één van de meest belangrijkste beslissingen is bij het plaatsen van een nieuwe cv-installatie.

Want afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en verbruik kun je uit heel wat mogelijkheden kiezen. Ik probeer je in dit artikel een beetje bij te lezen over condensatieketels.

Verschillende soorten verwarmingsketels

Een van de meeste gebruikte ketels zijn hoogrendementsketels en deze werken doorgaans op mazout of aardgas. Ze hebben vergeleken met een conventionele gasketel een veel hoger rendement. Je kunt de verwarmingsketels herkennen aan het HR+ label voor aardgasketels of Optimaz-label voor stookolieketels.

Een condensatieketel is eigenlijk de nieuwste generatie verwarmingsketels waarmee gestookt kan worden op stookolie of aardgas. Het grote verschil met de ouderwetse verwarmingsketel is dat de condensatieketel een hoger rendement behaalt door de waterdamp van de rookgassen ook om te zetten in warmte.

Dan is er ook nog een verwarmingsketel in combinatie met warmtepomp. De warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de nabije omgeving. Deze ketels zijn hierdoor bijzonder milieuvriendelijk en energiezuinig. Zo mag je voor elke doorsnee woning op ongeveer 50% minder stookkosten.